Иван Гешев мисли как да защити лекарите от насилие

Общество
12:43 - 11 Септември 2019
1840
Иван Гешев мисли как да защити лекарите от насилие

Зам. главните прокурори Иван Гешев и Мария Шишкова са се срещнали с ръководството на Българския лекарски съюз (БЛС), за да се измисли вариант за защита на медиците от насалие на работното място, информираха от пресцентъра на прокуратурата.

На срещата са присъствали д-р Иван Маджаров - председател на БЛС, д-р Николай Брънзалов - заместник-председател на БЛС, д-р Стоян Борисов - главен секретар на БЛС, и д-р Нели Нешева - член на УС на БЛС.

Сред основните теми на срещата е била агресията срещу медици, като при последния случай от края на миналата седмица са били нападнати лекари и медицински сестри от Специализираната белодробна болница "Д-р Трейман" във Велико Търново. Обсъдено е било създаването на съгласуван работещ механизъм и начините на прилагането на законовия инструментариум с цел защита на лекарите на работното им място.

Участниците в срещата са дискутирали и необходимостта от съвместни действия на институциите за промяна на обществените нагласи и възвръщане на доверието към работещите в системата на здравеопазването.