Иван Гешев се срещна с президента на "Евроджъст"

У нас
12:23 - 16 Октомври 2021
953
Иван Гешев се срещна с президента на "Евроджъст"

Главният прокурор на Република България Иван Гешев проведе работна среща с президента на "Евроджъст" Ладислав Хамран. Тя се състоя в рамките на 15-ия годишен Консултативен форум на главните прокурори от страните членки на Европейския съюз, който се проведе в Хага, Нидерландия.

Сред основните теми, които Иван Гешев и Ладислав Хамран обсъдиха, бяха сътрудничеството в борбата с организираната престъпност и корупцията, противодействието на тероризма, трафика на хора и нелегалната миграция.

Главният прокурор подчерта отличната координация при провеждането на съвместни разследвания и приноса на Специализираната прокуратура в едни от значимите казуси за "Евроджъст". В тази връзка сподели с президента на "Евроджъст", че “директната комуникация с представители на прокуратурите на ЕС, посредством "Евроджъст", е „в основата на ефективната работа по разкриване и пресичане на престъпления”.

Ладислав Хамран от своя страна даде висока оценка на работата на Националното бюро на България в "Евроджъст" и подчерта приноса на българските прокурори за създаването на по-безопасна Европа чрез обединяване на трансграничните усилия при разследване на различни видове тежка организирана престъпност.