Иван Гешев: Зайчето Спиди носи акциите на „сините“? Подигравка!

Актуални новини
10:14 - 16 Май 2020
2655
Иван Гешев: Зайчето Спиди носи акциите на „сините“? Подигравка!

Българското обществото трябва да благодари на лекарите, които бяха на първа линия, на полицаите и на щаба. Благодарение на тези хора България се намира в една добра позиция спрямо Европа.

Няма да коментирам политиците. Само в България видях държавата да се моли на нарушители сутрин, обед и вечер да спазват правилата. Това заяви главният прокурор Иван Гешев в предаването „Денят започва с Георги Любенов” по БНТ.

Целта ми е да покажем, че всички са еднакви пред закона. Не си причиних това да чета публикуваните есемеси. Колегите казаха, че не виждат нещо в тях, което да налага проверка на министър Горанов, каза Гешев по повод публикуваните вчера във фейсбук от Васил Божков есемеси.

Обвиняемият Божков има иновативни решения - като журналист, който определя себе си като зайчето Спиди и куриер, който носи акции. Това е подигравка с един от най-великите български клубове, подигравка с името Левски. Това е поредна защитна стратегия и опит за дебалансиране на държавата. Това правеше и Цветан Василев. Божков не се интересува от съдбата на този клуб, той не е левскар. Никой, който милее за този клуб, няма да постъпи по този начин. Той вкара клуба в политически и адвокатски трикове, коментира Гешев.

Той допълни, че по всички засега 11 обвинения спрямо Божков има 2 досъдебни производства. Първото е за 11-те обвинения, а другото касае организирана престъпна група.

Няма списък, по който да работим. Главният прокурор няма лични врагове. С изключение на Божков, всички са изправени пред българския съд - Цветан Василев, Баневи, Арабаджиеви, Миню Стайков. Списъкът далеч не започва с г-н Божков, отсече главният прокурор.