Иван Христанов: Отказах да участвам в заговор за свалянето на ръководството на ПП!

Избрах да бъда чист пред съвестта си, цената е висока, но малцина дръзваме да я платим, заяви бившият член на партията

Новини
11:55 - 03 Април 2023
5677
Иван Христанов: Отказах да участвам в заговор за свалянето на ръководството на ПП!

Мнението на бившия транспортен министър в кабинета на Кирил Петков Николай Събев, който призова Асен Василев и Даниел Лорер от „Продължаваме Промяната” да подадат оставки, разбуни духовете. Думите му: „Ако са почтени, Асен Василев, Даниел Лорер и групата им трябва незабавно да си подадат оставките и да напуснат ПП” предизвикаха доста хора, а реакциите са най-различни.

Бившия депутат от „Продължаваме Промяната” - Иван Христанов, също не остана безмълвен и сподели мнението си, отново във Фейсбук, както го стори и Събев.

Той подчерта, че думите на Събев „трябва да бъдат чути, защото е очевидно, че в ПП има проблем, който изисква преоценка на действията на съпредседателите”.

„Скъпи приятели и скъпи борци за демокрация, преди два месеца се оттеглих от „Продължаваме Промяната”. Ясно заявих защо - тонът на агресивна конфронтация блокира възможността на държавата да работи. Това не е упрек към ПП, а поведение на всички политически сили”, смята Христанов.

Бившият депутат от ПП заяви още, че е имало и друга причина: „Отказах категорично да участвам в заговор за свалянето на ръководството на „Продължаваме Промяната”.

Христанов добавя: „Избрах да бъда чист пред съвестта си, пред хората на България и пред идеалите на демокрацията. Цената за това е висока и малцина дръзваме да я платим”.