Иван Христанов: Ще направим всичко възможно да намерим 121 гласа, които да ни подкрепят

На ПП й трябват 6-8 души, за да формират твърдо мнозинство, обясни депутатът

Топ
09:31 - 28 Юни 2022
1696
Иван Христанов: Ще направим всичко възможно да намерим 121 гласа, които да ни подкрепят

Това, което наблюдаваме в момента, изобщо не е политическа криза на отсъствието на диалог. Тя се случи, защото отказахме да отстъпим от принципите си в борбата с мафията”. Това обясни в студиото на „Здравей, България” Иван Христанов от „Продължаваме Промяната”.

„Вече заявихме кои са водачите на нашата политическа формация – Кирил Петков и Асен Василев. Не виждаме достатъчно аргументи те да бъдат извадени от политическата карта, просто защото на някои не са им удобни. Те реализираха доста успешен мандат в кризисни условия”, допълни Христанов.

По думите му обществото очаква ПП да съставят правителство.

„Ще положим всички необходими усилия да намерим 121 народни представители, които да създадат твърдо ядро, което да подкрепи законодателната програма. Ако това не стане, очевидно ще се наложи да ходим на избори. Няма да подкрепим коалиция, която не е базирана на принципи”, каза още Христанов.

На въпрос защо от „Продължаваме Промяната” не са отишли на консултациите при президента в понеделник, той обясни следното:

„Винаги сме били твърде смирени, за да правим силови демонстрации. Те не са част от нашия ген. В случая причината беше бюджетът. Той трябва да бъде приет възможно най-скоро”.

По думите му на ПП й трябват 6-8 души, за да формират твърдо мнозинство, което да изпълни мандата на правителството.

„Имаме индикация, че има народни представители, които са готови да направят исторически избор. Ако говорим за реализиране на мандати, първият ще бъде реализиран с нашата програма и ако той не намери подкрепа в парламента, остава въпросът кой ще подкрепи този резервен вариант”, обясни Христанов.

И допълни, че от ПП ще представят приоритетите си в следващите дни, за да търсят обединение с останалите партии.