Иван Капитана се сдоби с обвинение за блъснатата жена в Пловдив

Общество
17:11 - 25 Април 2024
1330
Иван Капитана се сдоби с обвинение за блъснатата жена в Пловдив

Повдигнаха обвинение за катастрофата на Иван Капитана. Районната прокуратура го е привлякла като обвиняем, че на 20 април на паркинга на ул. "Лев Толстой" по непредпазливост е причинил средна телесна повреда-счупване на прешлен, на 51-годишна жена.

Деянието е извършено в пияно състояние. Капитана отказал да бъде тестван за употреба на наркотични вещества. Обвинението е повдигнато на базата на събраните към момента доказателства, както и на заключението на назначената и изготвена  съдебномедицинска експертиза, уточняват от прокуратурата. Според вещите лица при пътното произшествие е причинена средна телесна повреда на пострадалата жена. 

По досъдебното производство са извършени и огледи на местопроизшествие, установени и разпитани са свидетели - очевидци на инцидента и други действия по разследването. 

Районната прокуратура е протестирала определението на Районния съд, с което на Иван не е била взета мярка за неотклонение във връзка с обвинението за управление  след употреба на алкохол -3,31 промила.

Иван Капитана се сдоби с обвинение за блъснатата жена в Пловдив