Иван Костов: Аз не водя, а следвам ДСБ

Бившият премиер подкрепи кандидата на десните за кмет на София Борислав Игнатов

Новини
17:44 - 27 Август 2019
7024
Иван Костов: Аз не водя, а следвам ДСБ

"ДСБ правят, каквото са решили, аз съм редови член". С тези думи и през смях бившият премиер и бивш лидер не партията Иван Костов отговори на въпрос във вторник сутрин в Би Ти Ви дали се меси в политиката на партията.

"Аз ги следвам, не ги водя", няма нужда от моята благословия, посочи Костов. На въпрос дали се чуват с настоящия лидер на партията Атанас Атанасов Костов посочи, че това се случва много рядко. Той все пак добави, че на предстоящите в края на октомври местни избори ще гласува "с убеденост" за кандидата на ДСБ за кмет на София Борислав Игнатов, защото смята, че той е човекът, от който София има нужда.

Костов отправи критика към интелектуалци с десни възгледи заради техни критики към политическите представители на дясното, като не назова конкретни имена, нито обясни кои случаи има предвид. Посочи, че не иска да застава в позата на смятащи се за десни интелектуалци, които "използват огнени стрели срещу собствената си политическа представителност".

"Не може да ги охулваш непрекъснато, да им казваш, че са некомпетентни. Помогнете им, нямат нужда от критики, от това да стават жертва на приятелски огън", обяви той. Неотдавна лавина от критики понесе именно Борислав Игнатов заради абсурдните си предложения за монтиране на националния герб върху постамента на Паметника на съветската армия, както и за покриването на целия паметник с озеленен саркофаг. Впоследствие той обясни, че става дума за архитектурна сатира. Игнатов е взет на подбив и от най-десните, че говори с ясно доловим диалект.