Иван Пилето иска детектор на лъжата заедно с Илчовски

Крими
13:05 - 20 Май 2021
3481
Иван Пилето иска детектор на лъжата заедно с Илчовски

Иван Ангелов - Пилето иска да се подложи на детектор на лъжата заедно с бизнесмена Светослав Илчовски, който го обвинява за няколко престъпления. Това съобщи адвокат Менко Менков след посещението на бизнесмена в държавното обвинение по проверка на обясненията на Илчовски и сигнал на БОЕЦ. 

"Оставихме счетоводни документи за сделки между дружества на Илчовски и Ангелов. Клиентът ми обясни, че не е виждал клип с Миню Стайков, както твърди Илчовски", подчерта Менков.

"Фактическа грешка е, че Борисов ми е помагал за камион с продукция в Турция. Изнасяме по 70 камиона стока. Аз съм присъствал на много бизнес делегации - с премиери, с министри", обясни Ангелов след разпита по повод контактите му с бившия премиер.

Той отрече да се чуват често с него, както заяви пред комисията на Мая Манолова. Още веднъж повтори, че фурмите, които бяха получени от ОАЕ в замяна на неговата продукция са дарени на БЧК и не е спечелил от сделката. 

"Не се притеснявам. Не съм пияница, не съм наркоман или жена от чужди ниви. Държа на работниците и семействата им. Моят бизнес е толкова мащабен и чист... Платил съм над 40 милиона данъци за последните 10 години. Сега от изявленията на Илочвски загубите ни са над 50 милиона лева", оплака се Иван Ангелов, собственик на "Градус".

Той и Илчовски били в добри отношения 4-5 години. Развалили ги заради сделка. 

"През годините нормалните сделки между Илчовски и Ангелов са предварително купуване на продукцията на Илчовски. Плаща му се, а Илчовски произвежда и тогава ги доставя. В годините се е случвало да има разлики в борсовите цени на пшеницата и царевицата. Илчовски решава, че ще загуби пари, връща вече платеното и го заплашва с убийство", обясни Менко Менков. 

"Илчовски много ми се моли да си изтегля жалбата за заплаха за убийство и го направих", каза Иван Ангелов.

Менко Менков заяви още, че по проверката на прокуратурата вече няма подарявани ключета, нито обаждания по телефон, нито пазарни манипулации. Асоциацията на зъропроизводителите в Стара Загора също са се обърнали към него, за да се заведат дела по повод твърдения за контрол на пазара на ренти, както и за палежи на къщи, за което говори другият зърнопроизводител Пламен Стоименов.