Иван Сотиров пред Lupa.bg: Мнозинството в СОС ще си провали кмета!

Борисов в последния момент ще даде директива как да гласува ГЕРБ, казва общинският съветник

Политика
17:00 - 25 Януари 2024
3918
Иван Сотиров пред Lupa.bg: Мнозинството в СОС ще си провали кмета!

Мнозинството в Столичния общински съвет ще си провали и кмета по начина, по който е тръгнало! Той и без това не е много в час, а те съвсем го побъркаха с тия неща. Абсурдна е тая ситуация! Те ще трябва да направят някаква сглобка – независимо как ще я презентират. Въпросът е, че загубиха четири месеца и това е престъпление!

Това коментира пред Lupa.bg общинският съветник от „Синя София” Иван Сотиров по повод седмия неуспешен опит на СОС да си избере председател. Той вметна, че почти всички общински съветници на практика са в неведение. „Там нещо се опитват да се договорят, но не могат да се договорят тия, големите играчи.

Вчера имаше индикации за разбирателство. Дори за пръв път преди заседанието нямаше остри изявление, по време на заседанието се държаха по-смирено, не се заяждаха. И мислех, че най-накрая са се разбрали... Но пак не се получи”, сподели Сотиров.

Според общинския съветник централната сглобка все пак ще се възпроизведе по някакъв начин. „Те се надцакват, ГЕРБ още малко ще ги изнудват.

Но какво се върти в главата на Борисов, който в последния момент ще даде директива как да гласуват - не е ясно. Той е ситуационен играч”, коментира още Сотиров и отсече, че ситуацията в момента е абсурдна.

Междувременно Карлос Контрера от ВМРО обяви след поредния цирк в СОС, че общинарите са излезли по-разединени, отколкото са влезли на заседанието. 

"Можем да се въртим до безкрайност, докато се превърнем в абсолютни идиоти", предупреди в крайна сметка той.

"Уж бяхме тръгнали да постигаме някакво съгласие, след което се оказа, че пак никой до никого не иска да се допира", коментира Контрера пред медиите по-късно. Според него обаче все пак няма да се стигне до предсрочни избори.