Иван Таков: Няма да влизаме в никакви сглобки в СОС

Политика
15:17 - 08 Ноември 2023
1946
Иван Таков: Няма да влизаме в никакви сглобки в СОС

Няма да влизаме в никакви договорки, в никакви не коалиции, сглобки или други такива неща. Ние търсим подкрепа за нашите политици, които според нас, са правилните политици. Защото София наистина заслужава различен тип управление.

Това обяви днес Иван Таков, председател на БСП-София. "Отново ще излезем с всичко това, което сме обещавали и сме говорили, с което сме привличали хора на наша страна с нашите послания. Ще ги поставим на дневния ред и на новия Общински съвет и ще търсим за тях подкрепа", добави той. 

"Ваня Григорова и всички, които я подкрепихме, се изправихме на изборите срещу целия институционален, финансов, медиен и организационно-технически ресурс, с който разполага сглобката", повтори Таков тезата на "Левицата". 

"На практика ние водихме кампания срещу цялата държавна машина. И затова, наистина за пореден път ще благодаря на всички наши кандидати, които имаха смелостта да се изправят срещу представителите на сглобката, защото това не е лесна битка. Вие виждате какъв ресурс се хвърли и то най-вече не толкова в оборване на нашите тези и политики през цялото време на кампанията, които сме развивали, а по-скоро този ресурс беше хвърлен за очерняне и оплюване на нашите кандидати. Затова, още веднъж им благодаря за проявената смелост в кампанията, и че не се огънаха", обърна внимание Таков.

На въпрос как ще продължат занапред работата си, ако не успеят да оборят резултатите от изборите, той отговори:

"Ако не успеем да оборим резултатите, така или иначе ние имаме третата най-голяма група в Общинския съвет.

Ние от години имаме нашите политики и тези, които сме отстоявали в Общинския съвет, досега никога не са намирали реализация, поради ред фактори, най-вече поради нежеланието на управляващите в последните 15 и повече години Столична община.