Иван Вазелина влиза в затвора

Личности
11:21 - 26 Февруари 2021
12889
Иван Вазелина влиза в затвора

Иван Балабанов - Вазелина влиза в затвора за 8 месеца. Споразумението е одобрено от Районния съд в Панагюрище и влиза в сила от днес.

Преди месец Балабанов и бодигардовете му пребиха зверски мъж пред училище във възрожденския град пред очите на детето му. След сигнал на лекарите от Спешна помощ в Пазарджик, които са приели жертвата Нешо Юруков, криминалистите предприеха мерки спрямо Балабанов и намериха незаконен пистолет в къщата му в село Оборище.

Прокуратурата му повдигна обвинение за оръжието, за което няма разрешение, а разследването за побоя над Юруков още продължава. Балабанов беше оставен в ареста, защото и през 2015 г. е осъждан за незаконен боен арсенал, но условно.

Сега Балабанов е признал вината си и е сключил споразумение с прокуратурата. Той и адвокатите му са предложили сами да лежи 6 месеца в затвора, но съдия Снежана Стоянова увеличи наказанието му с два месеца.

Освен за побоя над Нешо Юруков, Иван Балабанов е разследван и в София заради измама с издаване на работни визи за САЩ. Срещу шофьора му Петко Брадиславов, който е бил по време на побоя над Нешо Юруков, също има сигнал за измама, който се проверява.