Иванчева се обиди на "фризьорка", била юрист

Политика
19:59 - 06 Юни 2019
5077
Иванчева се обиди на "фризьорка", била юрист

Осъдената на 20 години затвор на първа инстанция за взимане на подкуп Десислава Иванчева се засегна, че е наричана „фризьорка”. В интервю за предаването на Би Ти Ви „Лице в лице” отстранената кметица на столичния квартал „Младост” се оплака, че медии и прокурори я неглижирали по този начин.

„Разберете – аз не съм фризьорка и никога не съм била. Моят бизнес е бил да търгувам с козметика за коса, която е продавана основно в салони. Чувствам се засегната, че ме представят като фризьорка не защото имам нещо против професията, а заради определението на някои, че коафьор не може да стане кмет. Аз съм юрист, работила съм дълги години и в моя фирма за транспорт”, отсече Иванчева, която в момента е под домашен арест.

Тя заяви още, че е лъжа твърдението, че има папки с преписки от администрацията у дома си. Блондинката бе категорична, че не е носила никакви подобни документи в жилището си и показа протокол от обиск на дома й, където по думите й не е посочено подобно нещо.

„Не съм съгласна да се повтаря и потретва, че вкъщи са намерени папки на администрацията, това е лъжа, повторена от Гешев, от Ваклин и от наблюдаващия прокурор също. Категорично отричам да има такива преписки”, заяви Десислава Иванчева.

Според нея на първа инстанция ако имаш обвинителна присъда, не значи, че ще се потвърди на втора и трета. Злополучната кметица смята, че ще бъде оправдана на следващите инстанции.