Ивелин Михайлов: Ще платя до 2 седмици, затварям фирмите, уволнявам хората

Близо 650 000 лв. задължения към НАП са натрупали 10 фирми, свързани с лидера на „Величие“

Новини
12:30 - 12 Юни 2024
12650
Ивелин Михайлов: Ще платя до 2 седмици, затварям фирмите, уволнявам хората

БТВ и BIRD потвърдиха данни, според които близо 650 000 лв. задължения към НАП са натрупали 10 фирми, свързани с Ивелин Михайлов.

Часове след като стана ясно, че Националната агенция по приходите стартира проверки срещу лицата на партия "Величие", един от водачите ѝ Ивелин Михайлов емоционално обяви, че ще затвори фирмите си, ще уволни служителите си и ще се издължи на хазната до 2 седмици и така занапред ще я лиши от милиони левове приход. Данъчните започнаха във вторник нови проверки на фирми, свързани с Ивелин Михайлов от партия "Величие" в качеството му на основател на атракциона "Исторически парк", предаде Медиапул.

Шест от фирмите, дължащи общо 306 хил. лв., са собственост на Ивелин Михайлов или е съдружник в тях.

В други четири фирми, дължащи 343 хил. лв., Ивелин Людмилов Михайлов е бил собственик или съдружник до неотдавна. 

"Ще платя до 2 седмици, затварям фирмите"

"Присъщо е за много фирми, като имат нещо друго да правят с парите, да не ги внасят веднага в държавата и после да платят с 23% лихва. Това е нещо, което правим от много години. Ще платя до 2 седмици всички тези задължения, ще затворя фирмите, ще уволня хората и ще се лиши държавата от милиони приходи на година", коментира за bTV Ивелин Михайлов от ПП "Величие".

Според Михайлов сигналите за финансови измами са изпратени от един човек, но без доказателства.

"В момента, ако аз отида в полицията и подам срещу вас жалба или донос, те са длъжни и вас да разследват. Това нещо, което се прави, е да обвиняват хора и да се очернят без съд и присъда", каза той.

Справка в Търговския регистър полазва, че Ивелин Михайлов е или е бил в управлението на 46 фирми. Той е имал и участие в близо 40 компании.

Преди няколко седмици стана ясно, че 

съдебен изпълнител събира 92 000 лева дългове от "Исторически парк".

До тази развръзка се стига след като решението на Арбитражния съд на Българската търговско промишлена палата, с което дружеството "Исторически парк" бе осъдено да плати на охранителната компания "Авангард СОД" неиздължени суми на стойност 92 хил. лв., вече е предадено на съдия-изпълнител. Новината потвърди пред Mediapool собственикът на дружеството Стефан Калчев.

Сумата е натрупана от задължения на компанията, управлявана от лидера на новосъздадената партия "Величие" Ивелин Михайлов, за физическа охрана на "Исторически парк" в продължение на три години в периода 2017 - 2023 г. Освен това собственикът на атракциона трябва да плати както законната лихва върху дълговете си за последната една година, така и направените разходи по делото - близо 13 хил. лв.