Ивет Горанова: Защо да не участвам на олимпиадата с танц?

В Dancing Stars тренирам всеки ден, можем да стигнем до финала

Общество
21:24 - 28 Април 2024
20225
Ивет Горанова: Защо да не участвам на олимпиадата с танц?

След като каратето отпадна от олимпийската програма, защо да не се насоча към брейк денса? Така се пошегува шампионката от Токио 2020 Ивет Горанова, която гостува в главната роля на предаването "120 минути".

Нейният спорт беше част от програмата в японската столица за първи и последен път. За сметка на това в Париж 2024 ще се раздават медали в състезателната разновидност на брейк денс.

"Каратето е вторият най-масов спорт в света след футбола. В България има много каратисти, също и в другите страни. Никой не знае защо спортът отпадна от олимпийската програма. Проблемът е световната карате федерация, а и всяка държава домакин си избира спорт. Защо Франция не го вкара - нямаме отговор. В Америка се тренира масово, но не и професионално. Вече излезе решението и за следващите игри в Лос Анджелис - обясни Ивет. - Да мина към брейк денса освен... Всички от Dancing Stars да се съберем и да отидем на олимпийските игри."

Звездата от настоящото издание на бляскавото танцово шоу в ефира на Би Ти Ви. "В предаването има доста трудни неща. Тренираме всеки ден. Имаме 6 дни да научим цял нов танц. Не знам дори основни стъпки. Най-трудно ми беше да си изправя позицията, защото от каратето бях малко прегърбена. Това е отборна игра - не си сам на сцената, трябва да имаме синхрон. Танците ми са на първо място, приоритет са ми и вярвам, че можем да стигнем до финала."

Ивет разкри, че в кариерата си е спечелила над 200 медала. "Държа ги в Долна Митрополия в къщата на баба ми, дядо ми и майка ми. Накичени са в стената, все едно си в музей. Приятен спомен, който те връща към успехите в миналото."