Иво Аръков осъден за 35 000 лева

Нещо за четене
02:29 - 10 Юни 2019
30611
Иво Аръков осъден за 35 000 лева

Актьорът Иво Аръков е осъден да заплати близо 35 000 лева на своя бивш съдружник Антон Данов. Решението е на Варненския окръжен съд и не подлежи на обжалване. Дългът на звездата от сериала "Фамилията" и участник във "ВИП Брадър" вече е предаден на частен съдебен изпълнител, който е наложил запор върху бъдещите му приходи. Точната сума, която се търси от него, е 34 023 лева.

Ищецът срещу Аръков е негов дългогодишен приятел, с когото през 2013 г. откриват съвместен мексикански ресторант в един от големите столични молове. Начинанието на двамата ортаци обаче не потръгва и само след няколко месеца ресторанта, гръмко назован "Ел торо мексикан грил", фалира. Съдружниците се скарват и очевидно са започнали да се съдят.

Иво Аръков и съдружника му Антон Данов малко след откриването на ресторанта им през 2013 г. Днес двамата са в съдебни отношения

Антон Данов твърди, че Аръков не е заплатил своята част от загубата и подава жалба във Варненския съд. Делото се гледа в морската столица, тъй като по това време адресната регистрация на Иво Аръков е в родния му град Белослав, който е под юрисдикцията на тамошния съд, разясниха пред Lupa.bg юристи. Делото се точи по всички инстанции от 2017 г., а в началото на 2019-а Аръков е вече окончателно осъден.

На 4 февруари т.г. Окръжен съд-Варна издава изпълнителен лист на ЧСИ Станимира Костова-Данова, която вече е поискала сметките на актьора да бъдат блокирани, докато не изплати дълга си към клиента й Антон Данов (не е ясно дали между тях има родствена връзка, фамилиите са еднакви - б.а.).

"Няма да коментирам неща от личния си живот. Вече спазвам правилото да говоря с медиите само по творчески въпроси", отклони поканата за разговор с репортер на Lupa.bg Иво Аръков.