Иво Аръков в битка с Къванч Татлъту

Култура
12:54 - 22 Юни 2020
4675
Иво Аръков в битка с Къванч Татлъту

"Ирония на съдбата” - последният сериал, в който главната роля се изпълнява от голямата звезда на турското кино Къванч Татлъту, тръгва и у нас. Това е драматична история, която преплита по странен начин съдбите на няколко герои. В центъра е Кадир Адълъ (Татлъту), който е дългогодишен началник на отдела “Борба с организираната престъпност” към полицейското управление в Истанбул.

Той е щастливо женен и двамата със съпругата му се радват на отглеждането на едничкото им дете. Но при странен инцидент Кадир губи двете си любими същества. В отчаянието си, потиснат от чувството си за вина, той решава да сложи край на живота си, като предизвика катастрофа. Но в момента, в който натиска газта, Кадир неволно преплита още три невинни човешки съдби със своята - тези на Зейнеп, Керем и Джемре. Сблъсъкът помежду им е зловещ, но въпреки че привидно предвещава фатален край, всъщност дава шанс за едно ново начало. Това е и завръзката на сериала, чието оригинално име Carpisma означава именно сблъсък.

Оказва се, че в катастрофата Кадир променя живота и на своя приятелка от детските си години. Двамата със Зейнеп израстват заедно в сиропиталище, влюбват се и са на път да се оженят, когато Кадир решава да последва мечтата си и да се отдаде на полицейската служба. След катастрофата се оказва, че любовта им не е само в миналото, но дали болката и разочарованието отпреди ще бъдат заличени?

Другите засегнати от съдбоносния сблъсък са Керем и Джемре - двама млади от коренно противоположни социални прослойки, между които пламва истинска любов, но тя ще трябва да мине през много изпитания. “Ирония на съдбата” започва да се излъчва на 22 ноември 2018 г. и върви по турската Show Tv. Още докато се снима, Би Ти Ви купува правата му за излъчване у нас. Но не само - българската телевизия успява да се договори в сериала да влезе и един амбициозен млад наш актьор.

Това е Иво Аръков - той участва в няколко български сериала, изявява се и като водещ на развлекателното предаване “Мармалад”. Един ден му се обаждат от Би Ти Ви, за да го питат дали би искал да участва в турски сериал. Аръков все още не знае за каква продукция става въпрос, нито кои са звездите в него. Казва си, че това ще е нов и интересен опит, затова решава да се съгласи.

Първоначалната идея е той да изиграе български полицай, който отива в Истанбул, за да даде информация за престъпна групировка на героя на Къванч Татлъту. Иво заминава за Истанбул за няколко дни. Когато каца в мегаполиса, отива направо на снимачната площадка и се среща с двама от режисьорите и със звездата Къванч Татлъту. И докато дълго обсъждат сериала, Аръков разбира, че са му отредили съвсем различна роля.

Героят му е руският мафиот Иван Сокуров, който е израснал по затворите. Той е изпратен от Русия в Истанбул по поръчка на шефа си, за да изчисти недоразумение с голяма сума пари. И негов кръвен враг е героят на Къванч.

Така заради по-централната си роля Аръков остава и работи в Истанбул цели 3 седмици, а не 2 дни, както очаква в самото начало. “Мога да кажа, че с Къванч се превърнахме в приятели, защото видях само добро отношение от него. През цялото време имахме страхотни разговори. Обещахме си да поддържаме връзка”, разказа Аръков пред “24 часа” малко след като се завърна от Турция през пролетта на 2019 г. Докато е там, сам вижда на какво високо ниво работят колегите му в южната съседка. Екипът снима сцените от един епизод в понеделник, вторник и сряда и веднага след това - в четвъртък, го излъчват на малкия екран.

Освен Къванч Татлъту в “Ирония на съдбата” играят и други популярни актьори. В образа на детската любов на Кадир - Зейнеп, е красавицата Елчин Сангу. Тя не за първи път си партнира с Татлъту - двамата играеха двете главни роли в историческата драма “С Русия в сърцето”, която Би Ти Ви излъчи.

С роли в “Ирония на съдбата” са и младите надежди на турското кино и телевизия Мелиса Аслъ Памук, която беше Асу от “Черна любов”, и Алперен Дуймаз, познат като Али от “Горчива любов”. Участието им в сериала им открива пътя към успеха както на местно, така и на международно ниво.

С драматичен сюжет, екстремни екшън сцени, силна любовна история и първокласен актьорски състав “Ирония на съдбата” е сред най-гледаните турски сериали. Той тръгва у нас на 29 юни, понеделник, и ще се излъчва всяка делнична вечер от 21 ч по Би Ти Ви.