Иво Димчев: Пея на перални и в душ кабини (ВИДЕО)

Актуални новини
13:22 - 06 Юни 2020
3036
Иво Димчев: Пея на перални и в душ кабини (ВИДЕО)

Авангардният изпълнител Иво Димчев разказа пред Канал 3 за новата си инициатива - Роялни следобеди в Националната художествена галерия – инициативата обединява две изкуства. На сесии на живо с магичната музика на Иво в балната зала на галерията можете да се насладите до 7 юни.
 
"Избягахме от думата концерти защото когато ми хрумна, те бяха забранени. Нещо като озвучаване на настоящата изложба. Моите песни са изпълнени с божествено красива зала, има красива симбиоза между тези две изкуства", каза Иво Димчев.
 
"Това е опозиция над цялата стриймкултура, поевтиня изкуството в рамките на телефона и лайвстрийма. Колко би било хубаво да пея в домовете на хората? За около месец и половина съм направил 70 домашни концерта из цяла София" сподели певецът.
 
"Пеех в кухни, холове, мазета, върху перални, в душ кабини, в дворове. Това беше ъндърграунд представяне на музиката ми. Започнах да усещам, че се отпускам в галерията, има нещо магично тук", добави още изпълнителят. Той планира да направи акустичен албум от песните си в галерията.