Иво Христов: Не съм аз топлата връзка между Радев и БСП

Политика
09:41 - 25 Април 2019
3582
Иво Христов: Не съм аз топлата връзка между Радев и БСП

Няма топла връзка между БСП и президента и със сигурност това не съм аз. Не помня някой да е питал колко пъти седмично Плевнелиев, докато беше президент, се е чувал с Борисов, коментира пред БНТ бившият шеф на кабинета на Радев и кандидат за евродепутат от БСП Иво Христов. Той отново подчерта, че разрив в отношенията му с държавния глава няма и той остава шеф на Стратегическия съвет на "Дондуков" 2. 

Христов коментира новата прокурорска проверка срещу първата в листата на червените за вота Елена Йончева, като каза, че тя не е част от нашумелия "Апартаментгейт", защото инспекцията на нейните 3 вили на морето прераснала в проверка на всички къщи за гости, строени с европари. 

Попитан как е променил позициите си спрямо БСП през годините и как вчерашните критики срещу ръководството днес са заменени от личното му участие в партийната листа на червените, президентската фигура на "Позитано" 20 заяви, че БСП била единствената надежда да се съхранят демократичните механизми в страната. 

"Ако БСП не спечелят сега и не се стигне до предсрочни избори, следващи едва ли ще има, защото управляващите достатъчно са облагодетелстват от промените в закона. Властта прави това, което си наум", добави той.

Иначе Христов отрече Радев да готви създаването на нова партия. Нямало време за "художествена самодейност", защото битката била сега срещу автокрация в напреднал стадий.