Иво Инджев : Атаката в Москва повтаря събитие от 1999 г.

Руските служби сами подготвят атентат, категоричен е журналистът

Топ
19:16 - 25 Март 2024
3647
Иво Инджев: Атаката в Москва повтаря събитие от 1999 г.

„Путин спря обичайния си навик да напада Запада, защото си дава сметка, че те знаят нещо, с което ще го разобличат. Ако американците в действителност са разбрали, че предстои подобен терористичен акт, това е било не защото са подслушвали някой бръснар таджик, а защото са слушали руските служби за сигурност ФСБ. И оттам са разбрали, че руските служби за сигурност подготвят нещо, което да представят като терористичен акт. Има видими по пътя на логиката доказателства за това.“ Това коментира в предаването „Лице в лице“ журналистът Иво Инджев.

Според него руският президент Владимир Путин иронизира предупрежденията на САЩ за атентата заради мащабния антиамериканизъм в Русия и заради това, че той самият се възприема за най-опитния в собствената си държава.

„Случилото се е повторение на събитието от 1999 г., което беше изобличено от Литвиненко – офицер от службите. Той излезе с физиономията си, за да каже, че руските служби ФСБ подготвят атентатите в Москва, за да даде това импулс на нападението на новоназначения министър-председател Путин срещу Чечня“, коментира Инджев.

По думите му „Ислямска държава“ съществува, за да поема такива отговорности, а въпросните таджики са с принадлежност към терористичната организация, но това не означава, че те са истинските извършители.

Според Инджев е пълно с абсурди около случая.