Иво Ивков: Положението в Левски е критично

Очаква ни най-тежката Коледа за клуба, заяви шефът на "Герена"

Спорт
12:49 - 25 Ноември 2021
951
Иво Ивков: Положението в Левски е критично

Изпълнителният директор на Левски Иво Ивков даде пресконференция, на която коментира актуални теми около отбора. Ръководителят обясни за належащите задължения като подчерта, че клубът е в критично положение.

"Сумата е притеснителна. Платена е нужната първа вноска на Петър Хубчев. Разсрочена е за следващите 6 месеца. Подписах първото неизгодно споразумение за Левски. Това е, няма как да се излезе от този казус. Нямаше никакви отстъпки. След първото плащане са 800 000 лв.

"Сключихме приемливо споразумение със Симеон Славчев. Ще платим само заплатите за тази година и 12 000 евро.

Защо са били такива условията, не мога да кажа. Бях специално помолен от г-н Боримиров да изкажа благодарността си към Славчев и неговия екип за преговорите и компромисите. Водихме тежки преговори, но за седмица ги приключихме.

"395 000 евро дължим на Насиру. Чрез юридически похвати ще опитаме да не се дължи до края на годината, за да не влияе на клуба. Ще водим преговори за отстъпки.

"Правим периодични плащания към НАП, но все още не са достатъчни. Положението е критично и ще продължи да бъде такова, но нещата са под контрол. Коства ни много усилия.

Трябва къртовска работа и умения. Дано успеем да помогнем. Не виждам как ще се оздрави клубът до април месец. Палмс бет ни спасява, както и феновете до момента. В разговори сме с голям брой евентуални стабилни партньори. Предстои ни най-тежката Коледа.

Дефицитът е около 2,2 млн. лв. Пристигат много вземания от предишен период.

Подновихме договорите с наши юноши. Краев расте със седмици, откакто е тук новият старши треньор. Източници на средства ще са наши кампании. Няма да имаме свободни уикенди, ще пътуваме", заяви Ивков.