Иво Лудия обжалва задържането си в болница

Преди седмица Окръжен съд наложи постоянен арест на 46-годишния мъж

Общество
12:23 - 13 Май 2021
3798
Иво Лудия обжалва задържането си в болница

46-годишният Иво Даскалов, по прякор Лудия, който причини жестоката катастрофа с трима загинали на Околовръстното, обжалва мярката си за неотклонение „задържане под стража”.

Преди седмица Окръжен съд му наложи постоянен арест. Мъжът е обвинен за това, че е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на трима мъже, на възраст 35, 43 и 38 години.

В момента магистратите са болничното заведение, където е настанен Иво Дасколов, съобщава TrafficNews. Той е подал молба до Апелативен съд за изменени на мярката му. Заседанието се провежда в болничната му стая.

Припомняме, че в мелето навръх Великден загинаха трима мъже. 46-годишният Даскалов навлязъл в насрещната пътна лента за движение. Настъпил челен сблъсък между неговия автомобил и лек автомобил БМВ, който се движел по същото време в собствената си пътна лента. 

Вследствие на удара, на място загинали двамата спътници на Даскалов, както и водачът на другия автомобил – 43-годишният бивш полицай Николай Иванов.