Иво Масларов остава в ареста за убийството на Станка Марангозова

Общество
13:42 - 10 Октомври 2022
1723
Иво Масларов остава в ареста за убийството на Станка Марангозова

Доведеният син на Емилия Масларова Иво Масларов остава в ареста за  убийството на брокерката Станка Марангозова. Това е решил Софийският военен съд.

Постоянната мярка за неотклонение „задържане под стража“ е по искане на Военно-окръжна прокуратура – София. Съдът прие, че е налице обосновано предположение за съпричастност на Масларов към извършеното престъпление и го остави в ареста.

Досъдебното производство за убийството на Марангозова се води срещу четирима обвиняеми – подполковник от НСО Борис Иванов, Петър Костов, Иво Масларов и Веселин Денков.

През май 2020 г. бяха задържани физическият убиец Петър Костов, помагачът му Венцислав Пиров и офицерът от НСО Борис Иванов, който според разследването е организирал покушението. Тогава Иво Масларов беше обявен за издирване, защото не беше открит в България. По-късно като подбудител на убийството беше обвинен и бизнесменът Веселин Денков, който е близък приятел на Масларов. Двамата имат неуредени финансови отношения с жертвата, която е подавала жалби за тормоз срещу тях.

На Масларов е повдигнато обвинение, за това, че през 2019 г. в съучастие с Борис Иванов умишлено е склонил и подпомогнал Петър Костов да умъртви Станка Марангозова чрез три изстрела с огнестрелно оръжие в главата й.