Иво Мирчев води листата на ДБ в Бургас, Христо Иванов - в Пловдив и София

Тъмносините пускат Найден Зеленогорски в битката за Плевен

Новини
22:10 - 24 Февруари 2021
6254
Иво Мирчев води листата на ДБ в Бургас, Христо Иванов - в Пловдив и София

Ивайло Мирчев е най-вероятният водач на листата на „Демократична България“ в Бургас. Лидерът Христо Иванов се очертава да води в Пловдив и 25-и МИР в София, както Lupa.bg вече писа. Генерал Атанасов пък ще води в 23-и столичен МИР, както сам съобщи, но вероятно ще оглави и листата във Варна.  

Вероятно е преценено, че в София и Пловдив Христо Иванов би бил най-полезен и би привлякъл най-много гласове. „Демократична България“ е с реноме на градска формация – тя има голяма тежест в столицата и донякъде в синия Пловдив.

Бургас е град с твърди ядра в полза на ГЕРБ, БСП, националистите и ДПС.

Районът е сред най-големите – излъчва общо 14 депутата, но ДБ едва ли ще получи повече от един, независимо кой ще води листата. Дори и единият мандат не е сигурен при конкуренцията на новата партия на Слави Трифонов.

Промяна има в плановете и за втория в листата в южната морска област. Вероятно на тази позиция ще е съветникът Димитър Найденов, макар че първоначалната идея беше той да е по-назад.

По информация на „Флагман“, във Велико Търново листата вероятно ще поведе адвокат Калоян Янков. Той бе кандидат за кмет на града през 2019 г. В момента е общински съветник от ДБ там.

Битката за Плевен вероятно ще води Найден Зеленогорски заради популярността си там като бивш кмет, макар че някогашният седесар не е част от коалицията.

Партията ще получи водаческо място и в Сливен, където от години разпознаваемо лице е Димитър Сяров – бивш областен управител от времето на Реформаторския блок.

Младият експерт по конституционно право Атанас Славов от квотата на „Да, България“ пък ще е начело в Стара Загора.

Вероятно Радослав Милев ще води в Кърджали. Той е общински съветник в „турската“ община, представител е на ДСБ.

Катя Панева се очаква да е начело на листата в Хасково, а Людмила Илиева – в Габрово. Те също са от партията на Иван Костов.

Официалното представяне на листите предстои до дни, както обеща лидерът Христо Иванов.