Иво Никодимов от БНТ иска 10 години затвор за антиваксъри

Актуални новини
15:55 - 24 Февруари 2021
8153
Иво Никодимов от БНТ иска 10 години затвор за антиваксъри

Топ криминалният репортер на БНТ Иво Никодимов си навлече гнева и подигравките на стотици фейсбук потребители след публичния си призив антиваксърството да бъде обявено за престъпление, а противниците на ваксините да бъдат съдени и тикнати в затвора за поне 10 години.

Самият журналист преди два дни гордо позира пред камерите в момента, когато му слагат ваксина срещу коронавируса. "Рога, опашка и трети крак не са ми поникнали. Няма страшно и не боли! Ваксинирайте се, за да си върнем нормалния живот и да се преглъщаме без страх. Само така можем да сме сигурни за нашите майки, че ще бъдат здрави и живи! Благодаря за добрата организация на Военномедицинска академия - ВМА!", написа Иво Никодимов във фейсбук.

Очевидно от вълнение и емоции, че вече е ваксиниран дългогодишният съдебен репортер бе допуснал фройдистка грешка и вместо "да се прегръщаме без страх", е написал "да се преглъщаме без страх." В поста му, чрез който зове антиваксърството да бъде обявено за престъпление гологлавият репортер също бе допуснал правописна грешка и "антиваксърството" бе написано като "ативаксърство", след което той се поправи.

"Ти си нахална държавна мисирка, колко опашки искаш да ти поникнат?! След поста ти за антиваксърите окончателно се убедих, че ваксините директно засягат мозъчната дейност! Живо доказателство си!", подобни коментари заваляха под двата поста на Иво Никодимов.

"Абе щом ще се "преглъщате"...... хич не ми я хвали тази ваксина да се "преглъщаме" ли? Вероятно прегръщаме е трябвало да бъде думата. Ти с всеки ли се прегръщаш? Защото аз не. И в момента нищо не ми пречи да се прегръщам с тези хора, които са ми близки. С кого да се прегръщам друг и защо нещо да ми пречи в момента?!", подиграват криминалния репортер на БНТ потребители на социалните мрежи.

Намериха се и фейсбук потребители, които да припомнят и факта, че Иво Никодимов твърдеше, че надрусаният убиец на Милен Цветков - Кристиан Николов е седнал зад волана, след като се е дрогирал с едно от най-скъпите синтетични наркотични вещества адренохром, наричано още "сатанинския наркотик" и "дрогата на елита". Такъв наркотик не съществува.