Иво Танев: Всеки боклук, причинил смърт на пътя, трябва да бъде смазан!

Топ
17:45 - 23 Април 2020
5379
Иво Танев: Всеки боклук, причинил смърт на пътя, трябва да бъде смазан!

Актьорът и шоумен Иво Танев не остана безразличен към трагедията с нелепата смърт на журналиста Милен Цветков. 53-годишният софиянец, който преди години стана популярен с предаването "Треска за злато", публикува гневен пост в профила си във фейсбук.

"Вече две години търся национална медия, с която да реализираме моя проект за телевизионно предаване, свързано с движението по пътищата и пътната безопасност. Предаване, което да отразява действия и бездействия. Предаване, което да бъде полезно и образователно! Предаване, което да показва, какво се случва с пострадали и жертви на ПТП! Какво се случва с причинилите тежки увреждания и смърт при ПТП с употреба на алкохол, наркотици, превишена скорост, безотговорност и несъобразяване с останалите участници в движението!

Предаване, което да показва, какво се случва с делата заведени срещу пътните терористи! Предаване, което да дава дума на експерти по пътната безопасност! Предаване, което да дава думата на пострадали и техни близки!

Знаете ли, навсякъде ми пожелават успех на добрата идея, но в момента... и куп причини за отлагане във времето. Най-смисления и обещаващ разговор беше в ТВ 7/8, точно преди пандемията, която затвори всичко! Но тя ще отмина и ще ни се наложи да живеем, пак заедно. Едно такова предаване се нуждае от финансиране. Няма как да се реализира, ей така от въздуха. Проблемът, е че няма човек, организация или фирма, която сериозно да застане зад идеята, без да иска дивиденти от това. Ето казах го. Казах го, защото ми писна!

Настоявам за незабавни промени в закона! Настоявам, всеки заловен пил или употребил наркотични вещества и седнал зад волана, да бъде смазван от закона! Настоявам, всеки употребил алкохол или наркотични вещества и причинил тежко ПТП с увреждания, или смърт, но и да е наясно, че ще бъде смазан от закона! Всеки такъв боклук трябва да знае, че животът му ще бъде съсипан по силата на закона! Настоявам за законно отнемане на определени граждански права до живот на такива вредни индивиди!!!

Не ме интересуват никакви смекчаващи вината обстоятелства, или това, че, видиш ли, бил млад! Нищо, нека е млад, но със съсипан живот, защото си го е заслужил! Не ме вълнуват никакви възражения, че съм краен!

Всеки, който е против въвеждане на крайни и безмилостни мерки за пътен тероризъм, означава, че е съучастник че по този начин иска да защити себе си или близък, ако причини зло по същите причини! Сериозно обмислям с подкрепата на много други, мислещи като мен и с подкрепата на експерти по пътна безопасност, да подемем кампания за предлагане и приемане на редица закони, които да смажат и спрат пътните терористи!

Не, не трябва да има милост за такива. Никаква милост. Никаква!

Подкрепете ни и споделяйте. Не бъдете част от примирената маса! Време е...", написа Танев.