Из спомените на Гари Невил: Псуваха мен и майка ми...

Подразних феновете на Ливърпул, глобиха ме 5000 паунда, но бих платил сумата още сто пъти, призна бившият играч на Ман Юнайтед

Новини
17:58 - 28 Февруари 2024
2053
Из спомените на Гари Невил: Псуваха мен и майка ми...

"В продължение на 89 минути пътуващите фенове на Ливърпул пееха нелицеприятни песни за мен и майка ми. И така, в 90-ата минута Гигси стоеше зад топката и си спомням само как той я насочи в наказателното поле, Рио Фърдинанд се извиси и тя опъна мрежата", сподели Гари Невил.

Бившият защитник на Манчестър Юнайтед и настоящ футболен анализатор на "Скай спортс" си припомни любопитна случка, свързана с едно от дербитата с Ливърпул.

"Стадионът избухна. Останалото беше просто инстинкт", каза още той.

"Обърнах се към феновете на Ливърпул в далечната част на терена - спринтирах на някакви си 60-ина метра и просто бях излязъл от кожата си. Когато стигнах до тях, ами...

Погледнах лицата на всички онези фенове, които пееха, и в този момент те нямаха отговор. Абсолютно никакъв отговор. Това беше едно от най-хубавите усещания в живота ми", сподели Невил - който е и бивш английски национал.

"ФА ме глоби с 5 000 паунда за действията ми. С удоволствие бих я платил отново сто пъти. Тогава си спомням, че някои много сериозни хора казваха неща от сорта: "Това не е поведението на 30-годишен мъж".

И бяха прави. И точно това прави футбола толкова вълшебен. За 90 минути можеш отново да бъдеш дете. Това е, за което всички сме мечтали, нали?", завършва Гари Невил.