Избираме "БГ модна икона 2022" в края на април

Експертният съвет на Академията за мода вече направи своите предложения за номинации на най-стилните и успели българи през изминалата година

Стил
18:53 - 14 Април 2022
3313
Избираме "БГ модна икона 2022" в края на април

Конкурсът "БГ модна икона 2022" ще се състои в края на април, веднага след Великденските празници, съобщават от "От игла до конец". Експертният съвет на Академията за мода, включващ изявени лайфстайл, модни и светски журналисти, и редактори от печатни и електронни медии, вече направи своите предложения за номинации на най-стилните и успели българи през изминалата година. Както досега, критериите известни български личности да получат статут на модна икона, са качества и добродетели като изискан и модерен вкус и стил, високи професионални постижения, безупречна култура, морал и репутация.

"Тази година ревю-спектакълът "БГ модна икона 2022" ще бъде алегория на пролетта, възраждането и новата естетика. В шоуто преди церемонията по награждаването на най-стилните и успешни българи по традиция участват утвърдени и знаменити родни модни творци. Вярвам, че и този път те ще ни вдъхновят и озарят със своята красота и изисканост", разказва проф. Любомир Стойков, председател на Академията за мода.
В шоуто, непосредствено преди официалното награждаване, ще бъдат показани актуални колекции на известни български дизайнери и модни къщи, както и проекти на студенти по моден дизайн от Националната художествена академия, чийто преподавател е проф. Любомир Стойков.

Специален акцент ще са произведенията на модния бранд "Minoar" с дизайнери Теодора Спасова и Йоан Гълъбов - носители на "Златна игла". Те ще представят част от своята най-нова колекция "Оракулт" (пролет-лято 2022).