Избраха първата „Мис Изкуствен интелект“

Кенза Лейли носи хиджаб

Стил
17:48 - 09 Юли 2024
12002
Избраха първата „Мис Изкуствен интелект“

Кенза Лейли, носеща хиджаб бионична красавица от Мароко, е коронована за първата в света „Мис Изкуствен интелект“.

"Макар че не изпитвам емоции като хората - разкрива киберкрасавицата в ексклузивно интервю за The Post, - искрено се вълнувам от това".

Коронясана за най-красива сред моделите, създадени от изкуствен интелект, Лейли е успяла да се пребори с повече от 1500 компютърни претендентки за престижната титла, която носи за създателя й награда от 20 хиляди долара.

Първият по рода си конкурс, организиран през април от Fanvue World AI Creator Awards или WAICAs, покани визионери в областта на изкуствения интелект от цял свят да покажат своите умения в програмирането.

"Глобалният интерес към тази първа награда от е невероятен", заяви съоснователят на Fanvue Уил Монанге . "Наградите са чудесен начин за отбелязване на постиженията на създателите, повишаване на стандартите и формиране на положително бъдеще за икономиката на създателите на изкуствен интелект."

Кенза Лейли е лайфстайл инфлуенсър в родната си страна Мароко. Тя се пребори с киберкрасавиците Лалина Валина, френцузойка, която очарова над 117 000 фенове в Инстаграм с посланията си за доброта, и Оливия К., португалска пътешественичка с мисия да смесва мирно реалния свят с този на роботите.