Избрани видяха „Игра на тронове” сезон 8

Късметлии се насладиха на екранизацията по „Песен за огън и лед” десет дни преди премиерата

Култура
20:39 - 04 Април 2019
2280
Избрани видяха „Игра на тронове” сезон 8

Избрана публика видя премиерата на новия 8-и и последен сезон на култовия сериал „Игран на тронове” преди официалното представяне. Десет дни остават до световната премиера на сериала, но някои късметлии го гледаха на 3 април, на специална прожекция в „Рейдио Сити Мюзик Хол“, Ню Йорк.

Мнозина от първите зрители бяха звездите на сериала по епоса „Песен за огън и лед“, които се разходиха по червения килим – включително и мнозина от онези, чиито персонажи бяха обезглавени, намушкани от глиган, паднали в жертва на Белите бродници, станали на пепел в септата на Белор, убити с арбалет в тоалетната, удушени със златна огърлица или заклани на собствената си сватба.

Почти всички основни актьори от предстоящия осми сезон присъстваха, заедно с шоурънърите Дейвид Бениоф и Дан Уайс, както и писателя Джордж Р. Р. Мартин. Всички участници получаваха цялата любов на света, с изключение на Мартин, по адрес на когото в интернет се изсипа поредната лавина от ругатни и бе призован да се прибира вкъщи, за да довършва шестата книга от поредицата „Песен за огън и лед“.

Веднага бе отбелязана липсата на Лина Хийди (Церсей Ланистър). Обяснение за това актрисата даде часове преди събитието в Инстаграм, където подкрепи колегите си и се извини, че не може да пътува до Ню Йорк поради болест. Предвид аплодисментите на зрителите около червения килим, любимци очевидно са Старките, отбелязва сайтът „The Wrap“.

Мейси Уилямс и Софи Търнър влязоха в ролите си на Аря и Санса Старк, за да предупредят присъстващите, че снимането е строго забранено, припомняйки полу-заплашително какво се случи в сериала с последния човек, който реши да ги изиграе (почивай в мир, Кутре!, ако си мъртъв…). На изтичане на информация явно се гледа много сериозно, тъй като дори на публиката на галапремиерата не е било съобщено заглавието на първия епизод.

Кит Харингтън, който пристигна заедно със съпругата си Роуз Лесли, трябваше да си тръгне по-рано от събитието, за да пресече улицата и да заснеме скечовете си за комедийното предаване „Saturday Night Live“ преди да поеме ролята на водещ в събота. Анонс за първия скеч е вече наличен в интернет.