Изцепка №3 за Аржентина! Играчите пеят: "Ши***и журналисти!"

Международната асоциация поиска официално извинение от футболистите

Спорт
10:57 - 20 Декември 2022
3266
Изцепка №3 за Аржентина! Играчите пеят: "Ши***и журналисти!"

Международната асоциация на спортните журналисти поиска официално извинение от Аржентина за песните, които националите на страната пееха след спечелената световна титла. Един от рефрените на играчите беше "putоs periodistas" или "ш....и журналисти".

"Това е обидно и очакваме извинение. Сред хората, които пееха това, бяха играчи и ръководители от аржентинския национален отбор и това прави нещата още по-грозни и тежки. Надяваме се, че някои от тях ще се осъзнаят и ще се извинят за тези дествия, които са ненужно агресивни", се казва в официално съобщение на международната асоциация на спортните журналисти.

Националният тим на Аржентина забърка сумати подобни скандали по време на световното първенство.

В същото време стана ясно, че вторник ще бъде официален почивен ден за всички в Аржентина. Именно днес Лионел Меси и компания ще отпразнуват титлата с феновете в Буенос Айрес. Футболистите на гаучосите се завърнаха в родината си и прекараха нощта в база местната футболна федерация.

Очаква се голямото парти с феновете да бъде на площада с обелиска в Буенос Айрес, където по традиция се празнуват спортните, а и не само, успехи в Аржентина.