Изчезналото момченце в Стражишко обявено за международно издирване

Новини
15:34 - 13 Февруари 2020
1787
Изчезналото момченце в Стражишко обявено за международно издирване

Изчезналото от стражишкото село Николаево момченце на 1.6 г. е обявено за международно издирване. Това стана ясно на брифинг на полицията и прокуратура във Велико Търново.

Четвърти месец няма следа от малкия Мариян, който бе обявен за изчезнал от родителите си на 22 октомври вечерта. По техните думи детето си играело в двора на дома им в покрайнините на селото. Майката го оставила на грижите на бащата, но той говорел по телефона, а след като се обърнал момчето, което едва било проходило, го нямало.

"Колегите не спират да работят, но няма никакви следи. Непосредствено след изчезването му всички роднини, близки, хората от селото, които са имали някакъв досег със семейството, са били обект на проверка от полицията по един или друг начин, но без резултат", коментира шефът на ОДМВР ст.комисар Димитър Машов. Той не потвърди, но и не отрече инфорацията, че родителите са минали на детектор на лъжата.

"Работи се по всички възможни версии, включително за продажба и отвличане", допълни окръжният прокурор Христо Христов.

Непосредствено след сигнала за изчезналото дете полицаи, пожарникари, жандармерия, доброволци го търсиха в целия район със следови кучета и термокамера.

.