Издирван сириец с отказан статут на бежанец е задържан при специализирана акция на полицията в Хасково

Новини
11:10 - 01 Март 2024
973
Издирван сириец с отказан статут на бежанец е задържан при специализирана акция на полицията в Хасково

Издирван сирийски гражданин с отказан статут на бежанец е задържан при специализирана акция на полицията в област Хасково, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Мъжът на 42 години е нарушил мярка за неотклонение "домашен арест", като у него са установени и наркотични вещества - 10 грама метамфетамин и два грама марихуана. За отклонението от мярката за процесуална принуда е образувано досъдебно производство.

В хода на операцията са проверени 552 превозни средства, 48 лица от криминалния контингент, 61 уязвими обекти, наркосборища, хотели и места, за които има данни, че са посещавани от лица, които незаконно са преминали границата. Съставени са общо 102 глоби по Закона за движение по пътищата. 

Специализираната операция продължава и по време на предстоящите празнични и почивни дни с акцент - проверки на водачи на превозни средства, управляващи след употреба на наркотици и алкохол, допълват от полицията.

На изходите на Хасково вчера бяха поставени временни контролни пунктове на служителите на реда, видя репортер на БТА. Предишната специализирана полицейска операция на територията на региона бе на граничния пункт "Капитан Андреево" преди дни. Тя бе по линия на контрабандата, разпространението на акцизни стоки през пункта и защита на интелектуалната собственост.