Издирват изчезнал самолет в Хърватия

ЕС
13:06 - 30 Май 2022
3208
Издирват изчезнал самолет в Хърватия

Самолет, излетял от град Сплит на брега на Адриатическо море, е изчезнал от радарите в неделя преди обед, докато е пътувал към Германия.

Издирването на изчезналия в Хърватия самолет "Чесна" е продължило и през нощта при лоши метеорологични условия, съобщават хърватските медии.

Министърът на вътрешните работи Давор Божинович не потвърди пред журналисти, че в самолета е имало четири души – пилот швейцарец, двама немци и хърватин.

Не мога да потвърдя информацията. Факт е, че на терен са около стотина членове на Гражданска защита, Хърватската планинска спасителна служба, полиция. Метеорологичните условия са лоши, каза Божинович, цитиран от “Вeчерни лист”.

Той допълни, че издирването продължава и че не може да спекулира за причините за инцидента. Това, което всички знаем е, че тези дни времето не беше идеално за летене, коментира Божинович.

Шефът на Хърватската планинска спасителна служба на Хърватия Йосип Гранич каза, че заради лошото време полицията и службата не могат да използват всички спасителни средства като хеликоптерите например, докато дроновете не са много ефективни заради облачността и силния дъжд.