Издирват мъж от Плевен, направил опит за самоубийство

36-годишният Мариян Пантелеев е в неизвестност от 26 септември

Общество
08:37 - 10 Октомври 2019
2401
Издирват мъж от Плевен, направил опит за самоубийство

Вече две седмици издирват безследно изчезнал млад мъж от Плевен. Близки и познати на 36-годишния Мариян Пантелеев го търсят из околностите на града от 26 септември. Той е обявен и за общонационално издирване от полицията.

„На 26-ти в 06.00 ч. е казал на баща ми, че излиза. Живее с родителите ни. Дори да е искал да се махне от нас, едва ли щеше да си остави телефона, документите и колата. Той има депресия. Зимата пак се влоши и направи опит за самоубийство. Лекува се месец в лечебно заведение. Последно от полицията ни казаха, че най-вероятно се е качил на автобус за София. Никога досега обаче не е бягал така. Принципно Мариян обича да стои вкъщи и има силна връзка със семейството ни”, разказа пред Нова телевизия, сестрата на изчезналия Мариян - Таня Асенова.

„Постоянно ми излизаха публикации за изчезналото момче. Затова реших да се заема с инициативата, за да намерим Мариян. Надявам се хората да ми помогнат и да търсим заедно момчето. Трябва да обходим целия Плевен, за да изключим възможността, че е в града”, заяви Николай Петков, инициатор на акцията по издирването на мъжа.

От полицията умоляват гражданите, които имат информация за местонахождението на издирваното лице да се обадят на телефон 112 или да съобщят в най-близкото поделение на МВР като анонимността им е гарантирана.