Издирват оцелели сред отломките на бомбандирания мол в Украйна

Загиналите са най-малко 16

Актуални новини
08:01 - 28 Юни 2022
3816
Издирват оцелели сред отломките на бомбандирания мол в Украйна

Пожарникари и войници продължават да издирват оцелели сред развалините на търговския център в Кременчук. В понеделник руска ракети удариха района. Загинали са най-малко 16 души. Ранените са десетки. По време на удара в търговския център е имало над 1000 души.

В обща декларация на срещата си в Германия, лидерите на Г-7 определиха като „военно престъпление” и „отвратителна” атака руския ракетен удар.

Те уверяват още, че руският президент Владимир Путин ще бъде държан отговорен за нея. А президентът Володимир Зеленски подчерта, че ударът не е случаен.

„Руският удар срещу търговския център е един от най-дръзките терористични актове в историята на Европа. Спокоен град, обикновен търговски център. Вътре е имало жени и деца, обикновени цивилни. Преди сирените за въздушно нападение там е имало около хиляда души. За щастие, много хора са успели да избягат. Само абсолютни психотерористи, които не би трябвало да имат място на земята, могат да изстрелват ракети по такъв обект. И това не е случаен удар, а точно насочен руски удар, точно по този търговски център”, каза президентът на Украйна, цитира Нова тв.