Издирват сериен убиец в Калифорния

Поне три от жертвите са били бездомници, както и една жена, която е била простреляна

САЩ
11:28 - 06 Октомври 2022
1562
Издирват сериен убиец в Калифорния

Полицията в Калифорния издирва вероятен сериен убиец, който може би е извършил поне пет убийства в малък калифорнийски град, съобщиха органите на реда.

Детективите разпространиха замъглени снимки на мъж, когото искат да разпитат във връзка с поредицата от убийства в Стоктън, където за по-малко от три месеца са починали петима души. "Не знаем кой е този човек на видеото", казва Джо Силва от полицията в Стоктън.

Лицето от видеото е било заснето от камерата в близост до редица местопрестъпления, каза Силва.

Тази седмица те съобщиха, че шестото убийство в близкия Оукланд, което се е случило миналата година, също може да е свързано.

"Категорично отговаря на определението за сериен убиец", заяви Силва.

Началникът на полицията в Стоктън Стенли Макфадън каза, че петте смъртоносни престрелки в един район на Стоктън между 8 юли и 27 септември имат редица сходства. Макфадън не даде подробности за приликите, освен че каза, че те са свързани с балистични доказателства.

Поне три от жертвите са били бездомници, както и една жена, която е била простреляна, но не е била убита, през април миналата година в града. 

Стоктън, град с население около 350 000 души, се намира на 40 мили южно от столицата на щата Калифорния Сакраменто.

Силва заяви, че естеството на убийствата е накарало местната общност да бъде "много загрижена" и полицията е увеличила броя на вечерните и ранните сутрешни патрули. "Молим общността да бъде наясно със заобикалящата ви среда. Ако все пак ви се налага да пътувате през нощта или в ранните сутрешни часове, опитайте се да вземете със себе си приятел или член на семейството, а също така да избягвате тъмните райони", каза той. 

Силва заяви, че е обявена награда от 125 000 долара за информация, която да доведе до залавянето и осъждането на убиеца или убийците, като всеки ден в полицията постъпват стотици съвети.