Изет е шофьорът, прегазил пешеходец в "Столипиново" и избягал

32-годишният мъж е заловен край Гоце Делчев

Общество
16:03 - 30 Януари 2023
1393
Изет е шофьорът, прегазил пешеходец в "Столипиново" и избягал

Задържаха за 72 часа 32-годишния Изет П., обвинен, че на 28 януари на ул. „Шумен“ в пловдивския квартал "Столипиново" при управление на товарен автомобил „Рено Мастер“ е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на 59-годишния пешеходец Киро А. След това водачът избягал. 

Пътното произшествие е станало при движение на автомобила на заден ход, като по този начин са нарушени разпоредбите на  Закона за движение по пътищата, според които „преди да започне движение назад, водачът е длъжен да се убеди, че пътят зад превозното средство е свободен и че няма да създаде опасност или затруднения за останалите участници в движението“, както и че „по време на движението си назад водачът е длъжен непрекъснато да наблюдава пътя зад превозното средство, а когато това е невъзможно, да осигури лице, което да сигнализира за опасностите“.

Изет П. е бил задържан от полицейските служители няколко часа след пътното произшествието в района на Гоце Делчев. Той е бил тестван с техническо средство за употреба на алкохол и наркотични вещества, като пробите са били отрицателни. Взета му е кръвна проба и е назначена химическа експертиза. Свидетелството за управление на автомобил му е отнето.