Изгавриха се брутално с Данаил Кирилов

Сказката на правосъдния министър със Спонджбоб роди нов народен хумор

Политика
12:36 - 09 Юли 2020
10726
Изгавриха се брутално с Данаил Кирилов

Правосъдният министър Данаил Кирилов е бил позорно окарикатурен в безплатната световна онлайн енциклопедия "Уикипедия" в малките часове на нощта. Малко след като публикува интересния си прочит на акцията на Христо Иванов от "Да, България" в района на "Росенец" заради имението на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, в който сравни Иванов с анимационния герой Спонджбоб Квадратни гащи, Кирилов бе обявен за "първото българско маймунче в Космоса". 

"Данаил Кирилов е първото българско маймунче в Космоса. Роден е като най-малката и вътрешна фигурка в матрьошката и е израснал с помощта на канцеларски материали за прикрепяне на неща едни за други", пишеше до 05,00 часа сутринта в Уикипедия за министъра. 

А шегите по повод постинга му във фейсбук не секват и днес. Мнозина наричат Кирилов Барни Ръбъл, като този псевдоним възприе и олигархът Васил Божков. 

"Не е ли време, ако Данаил Кирилов е нает по някаква програма за интеграция на хора с интелектуални затруднения или на анонимните алкохолици, това вече да бъде оповестено официално? Или е по Българската Коледа разпределен?? Да не сме му събирали по левче да стане министър и нещо аз да не съм разбрала? Защото ако постът на правосъден министър вече се заема от представители на подобни програми, а то така изглежда, със сигурност има много по-подходящи хора. Едно време в квартала ни имаше един Любчо, страшно мил и благ човек, който ходеше по улиците, спираше хората и им викаше ЧИЧО МИ ИМА ЦВЕТЕН ТЕЛЕВИЗОР, и след това отминаваше. Не разбирам защо да не назначат някой като Любчо на мястото на Данаил - в общи линии едно и също говорят, но на Любчо поне му се разбираше", даде своя коментар и "милата майка" Красимира Хаджииванова.