Изгонена от Слави води листата на ГЕРБ във Видин

Любопитно
16:30 - 17 Февруари 2021
12450
Изгонена от Слави води листата на ГЕРБ във Видин

Росица Кирова, която бе свалена от поста областен координатор на партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ във Видин и изключена от партията заради снимка във фейсбук с премиера Бойко Борисов, ще бъде водач на листата на ГЕРБ в града на Баба Вида, предаде anteni.bg.

Заради тази снимка Росица бе натирена от „Има такъв народ“ 

Лидерът на „Има такъв народ“ я заличи като местен представител на партията, след като тя се качи в джипа на премиера Бойко Борисов и седна на кафе с него. Това  можело да подложи на атаки партията на шоумена.

„Да, вече не съм областен координатор на „Има такъв народ“. Да, свързано е с посещението на премиера Бойко Борисов в Северозападна България. Достоен човек съм и не смятам, че трябваше да откажа тази среща“, заяви тогава Кирова.

Лидерът на СДС Румен Христов ще води листата на коалицията СДС-ГЕРБ в един от трите избирателни столични района, най-вероятно в 23-ти МИР.

Двете партии се регистрираха днес в ЦИК. Традиционният водач на листата на ГЕРБ в 23 район Томислав Дончев най-вероятно ще бъде този път първи в 24-ти МИР, но за там се спряга и името на министъра на транспорта Росен Желязков.

Илия Лазаров, главен секретар на СДС, също ще бъде водач на листа в някой областен град, съгласно коалиционното споразумение.

Пламен Юруков, който бе за кратко лидер на СДС, е номиниран в Пловдив, предстои да се решава на кое място ще бъде. Там № 1 e самият Бойко Борисов, след него е бившият кмет Иван Тотев. В Бургас областният председател на СДС Вълчо Чолаков е номинацията на сините, на кое място ще бъде, ще се решава тепърва.

СДС ще има хора на първите 6 места още във Варна, Ямбол, Сливен, Благоевград и др. Освен това те предлагат и изявени личности за гражданските квоти.

Сините ще разчитат на 4-6 депутати в следващия парламент и очакват 35 000 преференции, което означава над 100 000 гласа за коалицията ГЕРБ-СДС.