Изгоненият Калоян Методиев с нов мозъчен тръст

Актуални новини
15:22 - 14 Октомври 2020
14907
Изгоненият Калоян Методиев с нов мозъчен тръст

След като излетя от президентството с 200 км/ч, бившият началник на кабинета на държавния глава Калоян Методиев вече има ново амплоа. Политологът оглави новосформирания институт „REGO“. 

Това става само три седмици, след като Методиев си тръгна от „Дондуков” 2, и то със скандал. На 21 септември той хвърли медийната бомба във Фейсбук, където обяви, че "напуска президентската институция поради разминаване в оценките, методите и целите на политиката”.

Малко по-късно от администрацията на държавния глава оповестиха, че Румен Радев е подписал указ, с който освобождава по свое решение Калоян Методиев от длъжността началник на своя кабинет.

Изглежда обаче младият политолог бързо се е ориентирал и вече гледа напред.

„Институтът REGO.BG е създаден преди броени дни. Идеята е да функционира като мозъчен тръст, който да работи за по-доброто и успешно развитие на българското общество. На базата на моя опит, а и на останалите от екипа, мислим, че можем да сме полезни за налагането на работещи модели, които да решават серията от натрупани тежки проблеми в България”, обяснява Методиев.

Наименованието на новия институт идва от латинската дума rego, която буквално означава управлявам, напътствам. Преди да стъпи на „Дондуков” 2, Калоян Методиев пишеше политически разбори за Института за стратегии и анализи. Все още обаче не е съвсем ясно откъде и как ще се финансира новото му начинание.

По информация на Lupa.bg парите ще идват от кръгове, близки до БСП.