Изхвърлиха старейшина от магазин за непристойно поведение

Този човек съсипва репутацията на кмета, недоумявам защо го допускат в редиците си, разочарована е Веселина Петрова

Новини
21:25 - 21 Март 2020
8847
Изхвърлиха старейшина от магазин за непристойно поведение

Експредседателят на Общинския съвет в Бургас Костантин Луков днес е бил позорно изхвърлен от магазин в кв. Ветрен заради непристойно поведение, аламира Флагман.бг собственичката на търговския обект Веселина Петрова.

Тя е възмутена от поведението му. Веселина не проумява как е възможно такъв човек да е бил председател на Общинския съвет в Бургас два мандата.

Веселина не е от Бургас, а от София. Живее тук от 7 години, аполитична е и не познава кухнята на обществения живот в града, свързана с определени зависимости. Семейството й се прехранва от малко магазинче плод-зеленчук, намиращо се срещу УМБАЛ „Дева Мария“.

Спазвайки всички заповеди на Министерството на здравеопазването и Общинския кризисен щаб за борба с коронавируса, Веселина е поставила две табели на входа на търговския си обект, с които въвежда няколко ограничения.

Основното е в магазина да влиза само по един човек.

Около 12 часа, днес на обед, вътре, в малкото магазинче, е била клиентка от близкия кв. Банево. В този момент, без да се съобразява със забраната, влиза и Костантин Луков. Припомняме, че той наскоро напусна апартамента си в блок 67 в ж.к.Славейков и се премести в новопостроената си луксозна къща в кв. Ветрен.

„Предположих, че не е видял надписите на входа. Учтиво го помолих да изчака. Той ме изгледа иронично и отговори, че познава много по-добре от мен наредбите и законите - можело да се допускат по двама човека и мой проблем било, че не съм знаела. Опитах се да обясня, че магазинът е твърде тесен и личната ми преценка е да влиза по един човек. Помолих го да излезе и изчака най-много минутка-две, времето е хубаво.

Реакцията на този мъж бе необяснима за мен - той припряно наплюнчи пръстите, след което бръкна в носа си и започна да опипва зеленчуците. Повярвайте, пресъздавам ви реална картина. Казах му, че няма да го обслужа и настоях да напусне обекта“, разказа пред Флагман.бг Веселина.

Вместо да си тръгне и да не създава проблеми в и без това напрегнатата обстановка, Луков буквално се "взривил" и започнал да крещи. 

„Заплаши, че ей сега ще изпрати проверки от НАП и Общината, да ме запечатат. Поведението му беше повече от плашещо. Не разбирах голяма част от заканите му, тъй като говореше бързо. На вратата той бе пресрещнат от мъжа ми, когото първоначално помисли за клиент и продължи да крещи. Срещу него сипеше следните: „Спазвай два метра дистанция, Спазвай два метра дистанция!“ , след което се качи в колата си и потегли“, допълни Веселина.

Свидетел на грозния скандал станала жена от кв. Банево, бургазлийка, която веднага е разпознала доскорошния председател на Общинския съвет в Бургас. Тя също е изказала своето възмущение от действията на толкова важна фигура в обществено-политическия живот на града, пише “Флагман”.