Изхвърлят остарялото оборудване на пристанище "Бургас-запад"

Махат три товарачи от терминала

Новини
15:42 - 19 Юли 2023
1165
Изхвърлят остарялото оборудване на пристанище "Бургас-запад"

Остаряло пристанищно оборудване на пристанище Бургас-запад ще бъде премахнато и заменено с ново. Това реши кабинетът, като прие предложението на концесионера за предоставяне на концесия върху терминала. Въпросната техника ще бъде обявена за частна държавна собственост. Става дума за три челни товарачи. 

Предвид закупуването на голям брой нова мобилна пристанищна техника от страна на концесионера, посочените кошотоварачни машини са неизползваеми за извършването на пристанищни услуги. Вследствие на продължителната интензивна експлоатация машините са напълно амортизирани.

По-нататъшното им ползване би създало затруднения и опасности в работата, а възстановяването им е нецелесъобразно поради техническата непригодност на почти всички части и възли. С премахването на трите машини значително ще се оптимизира и подобри логистиката на складиране на приеманите за обработка товари, като се увеличат откритите складови площи в „Пристанищен терминал Бургасзапад”. Ще се постигне функционалност, ефективност и сигурност при управлението и експлоатацията на обекта на концесията.