Изключеният Дренчев : Парламентарната група на „Възраждане“ е имала групово занятие с психиатър

Костадин Костадинов щеше да е един ютубър, ако зад него не стояха хората от партията, посочи депутатът

Политика
20:20 - 01 Март 2024
4480
Изключеният Дренчев: Парламентарната група на „Възраждане“ е имала групово занятие с психиатър

„Днес парламентарната група на „Възраждане“ е имала групово занятие с психиатър. Този психиатър е имал две задачи – да успокои хората и да види кои са следващите врагове с партиен билет. Срещата е била в клуба на „Възраждане“ на пл. „Славейков“. Групата е била привикана. В парламента са останали само депутатите с въпроси на парламентарния контрол“.

Това каза народният представител Николай Дренчев в студиото на „Лице в лице“.

Той беше изключен от парламентарната група на „Възраждане“, а след това и от партията, защото е препоръчал общински съветници, които са подкрепили председателя на Столичния общински съвет, предложен от ПП-ДБ.

„Процесът при номиниране и одобряване на кандидатите за общински съветници е дълъг. Последната дума е имал Костадин Костадинов. Аз съм застанал зад кандидатурата на Красимир Гълъбов. Считам, че той ще бъде добър общински съветник. Аз през 2017 година съм го довел във „Възраждане“. Работил е седем години в партията“, уточни Дренчев.

„Съгласно устава на „Възраждане“ местните организации могат да взимат решения, но аз не съм давал указания. Това е било нещо, което е трябвало да решава групата с мнозинство“, посочи той.

Според него след изключванията от партията нещата не са се успокоили.

„В момента „Възраждане“ е образът на Костадин Костадинов, защото той е най-известен, но той щеше да е един ютубър във Варна, ако зад него не стояха хората от „Възраждане“. Хиляди хора са работили за образа на Костадин Костадинов в продължение на години. Аз съм от създаването на партията. Аз съм от първия ден в партия „Възраждане“ и тя не е само Костадин Костадинов“, подчерта Николай Дренчев.

„Бил съм организационен секретар на партията. Отговарял съм за финансите. По отношение на нашите програмни документи не отговаря на истината това, че „Възраждане“ е русофилска партия. В един момент се получи така, че медийно се заиграваме с русофилския вот. Заигравката е по-скоро медийна и повърхностна. Партията не се финансира от Русия и няма такива връзки“, уточни народният представител.