Изключителен Джокович съкруши Надал на "Ролан Гарос"

Двубоят продължи малко над 4 часа, като това беше третото поражение на Матадора на този турнир

Спорт
08:15 - 12 Юни 2021
3523
Изключителен Джокович съкруши Надал на "Ролан Гарос"

Новак Джокович надви Рафаел Надал в четири сета 3:6, 6:3, 7:6, 6:2 в изключителен мач от полуфиналите на Откритото първенство на Франция. Двубоят продължи близо 4 часа и 10 минути на централния корт "Филип Шатрие", а това беше третото поражение на Рафа на този турнир.

Краля клея, който е 13-кратен шампион, бе губил до момента само от Робин Сьодерлинг през 2008 и отново Джокович през 2015 година.

В първия сет Надал игра страхотно и поведе с 5:0 гейма. Ноле показа признаци на живот и върна единия пробив, но нямаше възможност да направи повече и загуби с 3:6 гейма. Във втория сет Ноле заигра много по-стабилно и изравни резултата на 1:1. Третия сет бе много драматичен. Джокович проби, но Надал се върна в него. В крайна сметка Джокович надделя след тайбрек. А в четвъртия сет Рафа не бе на себе си, а сърбинът не трепна и затвори мача.

Мачът се доигра пред публика. След 3 часа и 30 минути игра двете легенди бяха изиграли едва три сета помежду си, а до настъпването на вечерния час в Париж оставаше по-малко от 20 минути. Това означаваше, че двубоят ще трябва да бъде доигран без публика – нещо, което се случи на мача на Джокович срещу Матео Беретини в предишния кръг.

Но френските власти са се съгласили да пренебрегнат вечерния час в случая и да позволят на петте хиляди зрители по трибуните да останат по трибуните на „Филип Шатрие“ до самия край. Това доведе до невероятна еуфория сред зрителите, които запяха „Марсилезата“ и песни в чест на Емануел Макрон.