Изключително тежко е състоянието на 2-годишното дете в кома

Има следи от хапане по тялото на хлапето, пребитото от осиновителка

Новини
09:18 - 27 Септември 2022
5102
Изключително тежко е състоянието на 2-годишното дете в кома

2-годишно дете е в кома в болница „Св. Георги” в Пловдив. Състоянието му е изключително тежко. Има съмнения, че детето е малтретирано от осиновителят му.

По данни на лекарите - майката, която го е осиновила преди година е казала, че детето било паднало. Заради тежките наранявания обаче лекарите се усъмнили и подали сигнал до полиция и Прокуратура.

Според директора на дирекция „Социално подпомагане” - Пловдив Надя Танева досега не е имало индикации, че може да се стигне до подобна агресия.

„Детето е осиновено преди година. В рамките на това време жената е посещавана многократно за проверка. Момиченцето е било отглеждано в спокойна и добра среда. Нямало е сигнали в полицията. Шокирани сме от случилото се. Осиновителката е задържана. По думите на лекарите жената е довела сама детето в болницата, като е казала, че момиченцето е паднало от леглото”, каза в ефира на Нова телевизия Надя Танева.

„Жената твърди, че е причинила синини на детето с цел да го събуди, тъй като след като е паднало е изпаднало в безсъзнание”, допълни Танева.

Синини от ухапвания по тялото на детенцето, за чийто живот се борят лекарите в Пловдив, са установили дежурните медици при постъпването му там. Именно това ги е усъмнило и са подали сигнал в полицията.

Майката го довела в тежко състояние, твърдейки, че е паднало. Няма информация какво е обяснила тя за синините по тялото на дъщеричката си, която е на 1 година и 9 месеца.

Днес в 10 ч е свикан координационен механизъм - с представители на полицията, прокуратурата, на болницата и "Закрила на детето" се набелязват бъдещите действия. Дай Боже детето да се възстанови, категорично ще бъде отнето от майката, казва шефката на социалните в Пловдив.

Всички посещения в дома на осиновителката са сочели изключително добра грижа. Няма сигнал, че нещо не е правилно в отглеждането на момиченцето или че капацитетът на майката не е достатъчен, категорична е Танева.

Жената е кандидатствала сама, без партньор, да вземе детето.

6 пъти е ходил социален работник, откакто е осиновено - почти всеки месец или през месец се посещават тези семейства, за да се подкрепят, обясни шефката на социалните.

Ако имаше мъж, който дори нерегулярно да идва, все някой щеше да го е виждал от съседите и да ни сподели. Никой не е виждал партньор при 41-годишната жена, коментира тя версията може ли приятел на осиновителката да е пребил момиченцето.