Изключват побойника от Русе от олимпийска подготовка

Ученикът, заснет да бие и унижава свой връстник, беше арестуван след спонтанен протест в града

Спорт
08:39 - 03 Ноември 2022
2922
Изключват побойника от Русе от олимпийска подготовка

След активност на хората в Русе излизат нови случаи на побои от 17-годишния ученик от спортното училище в Русе Джан Махмуд, съобщи Нова тв. Ученикът, заснет да бие и унижава свой връстник, беше арестуван след спонтанен протест в Русе.

Свикана е и комисията по противообществените прояви.

"Преди повече от година започна, бях с приятели в кв. "Чародейка" и това момче, което тогава не познавах, се появи. Започна да ме напада, понеже "не съм се държал както подобава с хората, с които тогава излизах", разказа младежът Кристо.

Момчето съобщи за удари и ритници. Продължили до дома му. Взел му и ключовите. Заплашил го и с верига, но се появил свидетел и нападателят се оттеглил. Майката на нападнатото момчето зададе риторично въпроса "Откога спортът започна да произвежда агресори?"

„Ще предложим ученикът да бъде преместен в самостоятелна форма на обучение, изключването му от Олимпийското звено и от клубовете по кану-каяк“. Това обяви Гергана Неделчева, преподавател и председател на комисията, предаде Би Ти Ви.

Целта на „Олимпийските звена“ е определяне и включване на талантливи състезатели подготовка с цел подсигуряване на националните отбори на Олимпийските игри.

Неделчева обясни, че ученикът е имал добри спортни резултати.

„И двамата треньори бяха категорични, че няма място в отборите им за такъв състезател“, добави председателят на комисията по противообществените прояви към училището.

Борис Неделчев, приятел на пострадал младеж, посочи, че потърпевшите не са подавали сигнали в полицията, тъй като са се притеснявали от нова конфронтация.

Днес педагогическият съвет на спортното училище ще разглежда поведението му.

Прокуратурата призовава, ако има още пострадали, да подадат сигнали, каза окръжният прокурор.