Изкуственият интелект взима работата на врачките

Машините имат много повече данни и нямат сърце

Мистика
13:38 - 10 Август 2023
4016
Изкуственият интелект взима работата на врачките

В епохата на бързи технологични промени дори най-мистериозните професии са повлияни от иновативни идеи. Изкуственият интелект, който отдавна е помощник и спътник на човека в различни области, заплашва да остави без работа гадатели, екстрасенси, феномени.

Експертите твърдят, че роботите за гадаене превъзхождат истинските поради способността им да извличат мъдрост от огромни бази данни, лишени от човешки емоции и предразсъдъци. Усъвършенстваните алгоритми и техниките за машинно обучение, използвани в тяхната работа, им позволяват да предсказват бъдещето с удивителна точност.

Технологичният прогрес застрашава съществуването на традиционните екстрасенси. Тези, които преди са привличали посетители с екстравагантните си предсказания и мистериозни обреди, са на ръба на изчезване, смятат учени.

Милиони хора, които преди са се обръщали към екстрасенси и гадатели за предсказания и съвети, сега предпочитат онлайн медии с изкуствен интелект. Тези „дигитални ясновидци“ обещават по-точни и информирани прогнози чрез достъп до огромно количество данни и анализ на тенденциите.

Привържениците на роботите за гадаене обаче смятат, че подобни технологии само допълват човешката жажда за знание за бъдещето, а не я заместват. Мистични панаири и курорти, някога места за комуникация между екстрасенси и техните клиенти, сега отстъпват място на виртуални онлайн платформи, където изкуственият интелект предлага „безпрецедентни нива на прозрение“.

Остава обаче открит въпросът дали наистина изкуственият интелект може да надхвърли човешките възможности - още повече при положение, че хората използват една нищожна част от своя мозък и именно те са създатели на изкуствения интелект, а не обратното.