ИЗЛАГАЦИЯ: Френски дипломат от ЮНЕСКО арестуван по време на протестите

Мъжът се навел да подаде на полицай паднала каска, в замяна получил удар и бил задържан

Топ
19:25 - 04 Септември 2020
10519
ИЗЛАГАЦИЯ: Френски дипломат от ЮНЕСКО арестуван по време на протестите

Френски дипломат е един от арестуваните от българските полицаи в нощта на 2 септември, когато се състоя т.нар. Велико народно въстание. Това е съобщил неговият адвокат, цитиран от 19min.bg.

Служителят на Организацията на обединените нации за образование, наука и култура - ЮНЕСКО, която финансира с милиони всяка година своите обекти от глобалното културно наследство у нас разказва, че се е опитал да подаде на твърде интелигентен български полицай каска, която е била паднала на паважа.

Двамата със съпругата му, които минавали случайно и с любопитство гледали протеста миналата вечер, в който не са участвали, по този начин мислели, че ще окажат помощ на силите на реда. В замяна обаче са получили бързи удари и арест, който би могъл да предизвика международен скандал.

Същата вечер обект на агресия е станал и фоторепортер на Агенция Франс прес, чийто обектив бе счупен, въпреки показаната карта и обясненията, че е журналист. Той е бил нападнат и удрян. Както вече стана известно, подобни инциденти е имало и с други участници или просто зрители на протеста в София.