Излетя първият самолет по новата директна авиовръзка София – Рияд

Новини
17:48 - 19 Април 2023
2860
Излетя първият самолет по новата директна авиовръзка София – Рияд

Авиокомпания Wizz Air започна да изпълнява от днес директни полети от София до Рияд, Кралство Саудитска Арабия.

Първият самолет по директната връзка между двете столици излетя в 15:35 часа днес от Терминал 1 на Летище София. 

„Ще дадем възможност на пътниците по един достъпен начин да се запознаят с културното и историческо наследство на двете столици“, отбеляза преди излитането на първия самолет Тамара Никифорова, мениджър корпоративни комуникации на Wizz Air. 

Полетът ще се изпълнява два пъти седмично – в сряда и неделя.

В същите дни ще е и обратният полет от Рияд до София. Той е с продължителност около 4:30 часа. В столицата на Саудитска Арабия, с която сме в една и съща часова зона, самолетът пристига около 20:00 часа.

Тамара Никифорова посочи, че седем самолета от флотилията на авиокомпанията са базирани на Летище София. Местният екип се състои от повече от 20 души, изпълнявайки 30 маршрута до 16 държави. 

От авиокомпанията припомниха, че предстои да бъде пуснат и нов маршрут от София до Ереван,

Армения, който ще се изпълнява целогодишно, а първият самолет по него предстои да излети в края на април. 

„Нашият екип по развитие на маршрути и като цяло „СОФ Кънект“ сме изключително радостни от въвеждането на този нов маршрут на нашето летище, тъй като това е част и от нашата стратегия за свързване България и София със света. Нашата стратегия включва и разширяване на свързаността с Близкия Изток, тъй като България има уникална локация в Европа, позволяваща ѝ да разширява мрежата си в тази посока. Надявам се, че този маршрут ще бъде успешен и след време се надявам да се изпълнява ежедневно, а не само два пъти седмично“, отбеляза Хесус Кабайеро, изпълнителен директор на Летище София.