Излезе истината за убития с юмруци и ритници приятел в Кючука

Новини
14:37 - 10 Май 2024
2772
Излезе истината за убития с юмруци и ритници приятел в Кючука

56-годишният Кольо Колев от пловдивския квартал "Кючук Париж", който миналото лято преби до смърт приятеля си по чашка Тони Тоневски (на 64 г.), го удрял и ритал, въпреки че нападнатият го молел да спре.

Това разказа пред Пловдивския окръжен съд една от очевидките на случилото се - Христина Димитрова. Тя и приятелката й Магдалена Нейкова видели какво става, докато се прибирали от близкия парк с децата си.

Нейкова обясни, че двете минавали край заведение, подобно на гараж, когато чули викове и видели, че двама мъже се бият. "Единият падна на земята и другият го риташе. За мен и двамата бяха видимо много пияни и залитаха", обясни тя.

Обвинението твърди, че Колев и Тоневски често си пийвали заедно и нерядко се карали. На 8 юли м. г. между двамата избухнал нов скандал, Колев повалил другия мъж на земята и започнал да го удря и рита. Побоят продължил 2 минути, но ударите били нанасяни с голяма сила. После нападателят си тръгнал, а Тоневски успял да стигне до квартална градинка, където легнал. Минувачи го видели и подали сигнал на телефон 112, мъжът бил изпратен в болница, но на 14 юли починал.

По делото предстоят разпити на още свидетели.